Het groen is de basis van deze herontwikkeling en daarmee de basis voor een aangename leefomgeving

Project Natuurlijk Centrum Zuid in Krimpen aan den IJssel bestaat uit zes appartementencomplexen in een groen en waterrijke omgeving, vlakbij het gemeentehuis en winkelcentrum Crimpenhof. In het gebouw Schweitzer komen 44 sociale huurappartementen.

In opdracht van de Nederlandse Bouw Unie mag BIT klimaatprofessionals de verwarming in deze 44 appartementen installeren. De appartementen worden voorzien van vloerverwarming, de opwekking van warmte gebeurd door middel van een collectieve warmtepomp. Daarnaast zullen wij ook de balansventilatie met warmteterugwinning en de mechanische ventilatie voor de algemene ruimtes installeren.

In opdracht van aannemersbedrijf Van Agtmaal BV uit Oudenbosch heeft BIT vanaf 2011 tot 2013 de installatiewerkzaamheden voor de verwarmingsinstallaties in het project “Easystreet“ in Breda verzorgd. Dit gebouw bestond uit totaal 366 appartementen waarvan 244 stuks startersappartementen en 120 stuks studentenappartementen.

De installatie bestaat uit een zo genoemde bivalent systeem, bestaande uit 1100kW aan hout pellet verbrandingsketels (biomassa) in combinatie met 700kW aan gasgestookte CV ketels. Destijds was dit de GROOTSTE biomassa installatie voor een woongebouw in Nederland.

BIT heeft de complete opwekking verzorgd bestaande uit 2 houtpellet verbrandingsketels compleet met automatische brandstoftoevoer vanuit houtpelletbunker en rookgasafvoersystemen met fijnstoffilterkasten. Als Backup waren er zeven gaswandketels voorzien compleet met rookgasafvoersysteem en alle benodigde appendages en toebehoren.

Vanaf de centrale opwekkingsinstallatie heeft BIT de complete distributie van warmte verzorgd naar alle appartementen waarin afleversets met warmtemeters zijn geplaats en vervolgens het afgiftesysteem (bestaande uit radiatorverwarming) door BIT is verzorgd.

In opdracht van QNP heeft BIT in 2017 de complete werktuigbouwkundige installaties verzorgd in hun nieuwe pand in het plan Rithmeesterpark te Breda. Dit was een samenwerking met onder andere Heerkens van Bavel Bouw BV.

De verwarming en koeling bestond uit een LG Multi-V systeem bestaande uit centraal opgestelde warmtepompen, waarop koudemiddelleidingen werden voorzien naar binnendelen (satelliet modellen waarbij lucht per ruimte gekoeld of verwarmd wordt ingeblazen) en hydrokits waarop vloerverwarming is aangesloten.

Voor de serverruimtes zijn totaal vier separate koelsystemen geïnstalleerd. De WTW units zijn voorzien met CO2 sturing. Het complete klimaatsysteem wordt geregeld door een LG AC-smart gebouw beheer systeem.

Daarnaast heef BIT in dit project ook de GaWaLo werkzaamheden (riolering, water, brandbestrijding en sanitaire installaties) verzorgd.

Dit is een uniek concept waarbij zorg- en vrijetijdsgasten samen komen. Het hotel is aan de rand van het centrum van Breda gelegen.

BIT heeft hier de verwarming en het loodgieterswerk voor het hotel, de wellness en De Groot keuken gerealiseerd.

Voor de basisschool De Neerhof in Zevenbergen heeft BIT de technische installaties verzorgd. Dit betreft de CV en MV installaties.

Dukdalf is een nieuw huurappartementencomplex in de wijk Feijenoord, tussen de Persoonsstraat en de Oranjeboomstraat. Het complex gaat bestaan uit 96 appartementen.

In samenwerking met Bouwonderneming Stout B.V. gaat BIT klimaatprofessionals de luchtbehandeling installeren voor het appartementencomplex. Bouwonderneming Stout is tevens een nieuwe aannemer voor ons en we hopen in de toekomst nog veel voor elkaar te kunnen betekenen.

𝘍𝘰𝘤𝘶𝘴 𝘰𝘱 𝘦𝘦𝘯 𝘥𝘶𝘶𝘳𝘻𝘢𝘢𝘮 𝘦𝘯 𝘤𝘰𝘮𝘧𝘰𝘳𝘵𝘢𝘣𝘦𝘭 𝘣𝘪𝘯𝘯𝘦𝘯𝘬𝘭𝘪𝘮𝘢𝘢𝘵

Aan het Bramanteplein in Prinsenland staat een appartementencomplex met 24 appartementen.

In samenwerking met de Nederlandse Bouw Unie gaat BIT klimaatprofessionals nu ook de installatiewerkzaamheden in de commerciële plint uitvoeren. Opdrachtgever: Allround Haarweken BV.

We gaan hier een Daikin VRV installatie en de luchtbehandeling aanbrengen.

𝘿𝙚 𝙛𝙤𝙘𝙪𝙨 𝙤𝙥 𝙚𝙚𝙣 𝙙𝙪𝙪𝙧𝙯𝙖𝙖𝙢 𝙚𝙣 𝙘𝙤𝙢𝙛𝙤𝙧𝙩𝙖𝙗𝙚𝙡 𝙗𝙞𝙣𝙣𝙚𝙣𝙠𝙡𝙞𝙢𝙖𝙖𝙩

Het Paleiskwartier in Den Bosch is over twee jaar een nieuwe Campus rijker. Begin juli 2023 is er gestart met het nieuwe onderwijsgebouw voor Avans Hogeschool en 124 studentewoningen van Brabantwonen.

BIT klimaatprofessionals gaat in samenwerking met Van Wijnen de klimaatinstallaties realiseren voor de 124 appartementen. BIT verzorgt hierbij de transportleidingen vanaf de WKO installatie, de afleversets in de woningen en de vloerverwarming- en koel installaties.

Wij zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan de grote vraag naar studentenhuisvesting.

In samenwerking met de NBU heeft BIT klimaatprofessionals de installatiewerkzaamheden voor Hof van Asselbergs in Bergen op Zoom verzorgd.

Er zijn collectieve bronnen en individuele warmtepompen van Itho Daalderop geïnstalleerd en daarnaast heeft BIT ook de vloerverwarming gelegd. Ook is er zorg gedragen voor de WTW installaties en het ventilatiesysteem in de parkeergarage.

In samenwerking met aannemersbedrijf Van Agtmaal hebben wij de installatiewerkzaamheden gerealiseerd voor de appartementen van Neherkade in Den Haag.

Wij hebben de collectieve bivalente warmtepomp aangevuld met Cv-ketels. Per appartement is er individuele regelbare vloerverwarming. Betreft de luchtbehandeling, is er een Climarad systeem geïnstalleerd.

Een samenwerking op maat

Ons team staat voor u klaar om u te helpen naar de juiste oplossing voor uw maatwerk vraagstuk

BIT klimaatprofessionals is onderdeel van

DWT Groep