Hof van Asselbergs is een modern woonpark tegenover het station van Bergen op Zoom

In samenwerking met de NBU heeft BIT klimaatprofessionals de installatiewerkzaamheden voor Hof van Asselbergs in Bergen op Zoom verzorgd.

Er zijn collectieve bronnen en individuele warmtepompen van Itho Daalderop geïnstalleerd en daarnaast heeft BIT ook de vloerverwarming gelegd. Ook is er zorg gedragen voor de WTW installaties en het ventilatiesysteem in de parkeergarage.

In samenwerking met aannemersbedrijf Van Agtmaal hebben wij de installatiewerkzaamheden gerealiseerd voor de appartementen van Neherkade in Den Haag.

Wij hebben de collectieve bivalente warmtepomp aangevuld met Cv-ketels. Per appartement is er individuele regelbare vloerverwarming. Betreft de luchtbehandeling, is er een Climarad systeem geïnstalleerd.

In samenwerking met NBU heeft BIT klimaatprofessionals de installatiewerkzaamheden gerealiseerd voor Nesselande Rotterdam.

De CV installaties zijn op stadsverwarming aangesloten, daarnaast heeft BIT de vloerverwarming en WTW installaties geïnstalleerd.

De voormalige scholen De Fakkel en De Sponder zijn in september 2018 gevestigd in JZOC Zonneboom.

Wij hebben dit kantoor voorzien van duurzame klimaatsystemen.

Waar vroeger het hoofdkantoor van de Suiker Unie stond in Breda, komt een geheel nieuwe woonlocatie genaamd: Cosun Park.

Cosun I is het voormalige hoofdkantoor van de Suiker Unie en dit kantoor wordt omgebouwd tot een appartementencomplex. Cosun I zal bestaan uit 39 luxe appartementen, waarvan vijf penthouses met een dakterras. Het bijzondere aan dit gebouw zijn de bijzondere buitenruimtes, hoge plafonds en ramen.

Naast Cosun I komen er nog vijf nieuwbouw appartementencomplexen. In totaal komen er twee ondergrondse parkeergarages voor de bewoners van het Cosun Park.

Brabant Installatie Techniek zit in het bouwteam van project Cosun Park. In opdracht van aannemer Ouwehand Bouw gaan wij de vloerverwarming- en koelinstallaties, WTW ventilatie installaties (BRINK) verzorgen. Ook gaat BIT, in samenwerking met een gecertificeerd bedrijf, de ventilatie in de ondergrondse parkeergarages installeren.

In samenwerking met Magnum wordt de vloerverwarming aangelegd. De woningen zijn voor 75% voorzien van vloerverwarming en een kwart van de woningen zijn voorzien van warmte-terug-win- en mechanische ventilatie kanalen.

Dichtbij het station van Etten-Leur komt nieuw en oud samen bij het bouwproject ‘Het Juvenaat’. Gevestigd in nieuwe en gerenoveerde gebouwen, komen 120 appartementen waarvoor Brabant Installatie Techniek de verwarmings- en ventilatiesystemen installeert. Dit project doen we in samenwerking met de Nederlandse Bouw Unie.

In totaal zijn er acht blokken met appartementen. Zie onderstaande afbeelding ter verduidelijking van de situatie van Het Juvenaat.

In Etten-Leur zijn 100 appartementen gebouwd verdeeld over vier gebouwen, genaamd Couperuspark.

Deze opdracht is in samenwerking met Aannemersbedrijf Van Agtmaal, wij hebben in de woningen warmtepompen met bodembronnen geplaatst en WTW units. Daarnaast heeft Brabant Installatie Techniek ook de ventilatie geïnstalleerd in de parkeergarage.

In samenwerking met J & M Techniek vloerverwarming hebben wij de vloerverwarming gerealiseerd voor deze appartementen.

In de parkeergarage van het Couperuspark zijn ventilatoren geplaatst aan het plafond om een gelijkmatige luchtbeweging in gang te houden. Aangezien een gesloten parkeergarage een hoger CO-LPG gehalte heeft door de voertuigen die in en uit rijden en dit schadelijk is voor de gezondheid.

“Het nieuwe centrumhart belooft de kers op de taart te zijn voor de wijkvernieuwing van Gageldonk-West”

De stadswijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom wordt getransformeerd van naoorlogse stadswijk naar een duurzame groene woonomgeving.

Er is voor deze wijk een volledig nieuw plan opgesteld met een nieuw winkelcentrum en appartementen. In totaal zullen er 95 appartementen worden gebouwd, deze zijn energiezuinig en gasloos.

In opdracht van Lithos bouw & ontwikkeling gaat Brabant Installatie Techniek voor de 95 appartementen duurzame installaties realiseren. Zo komen er warmtepompen op wko, warmteterugwinunits en lucht/water warmtepompen in de appartementen.

Een samenwerking op maat

Ons team staat voor u klaar om u te helpen naar de juiste oplossing voor uw maatwerk vraagstuk

BIT klimaatprofessionals is onderdeel van

DWT Groep