Bernini Rotterdam

De Berninitoren als duurzaam icoon aan de plas. Bij een WKO wordt energie in de vorm van warmte en koude opgeslagen in de bodem.

De Nederlandse Bouw Unie realiseert Bernini aan de Prinsenplas in Rotterdam, een 60 meter hoog gebouw. Bernini bestaat uit 72 koopappartementen verdeeld over 20 woonlagen. Deze woontoren wordt in het water gebouwd, in de kelder van het gebouw komt de parkeergarage. De plaats waar deze toren wordt gerealiseerd was ooit het laagste punt van Nederland.

“Brabant Installatie Techniek gaat zorg dragen voor de collectieve WKO, bodemwarmtepompen en WTW units voor de appartementen. Daarnaast realiseert BIT ook het ventilatiesysteem in de parkeergarage”, vertelt Erik.

Deze woningen worden voorzien van bodemwarmtepompen van Itho Daalderop. Voor deze pompen zijn de afgelopen weken 30 bronnen geboord van 298 meter diep.

Warmte-Koude-Opslagsysteem

Bij een WKO systeem wordt warmte en koude opgeslagen in de bodem. Zo kan in de wintermaanden via een warmtewisselaar, de woning worden verwarmd. In de zomer wordt dit proces omgekeerd en kan de woning worden gekoeld.

Array

Array

Array

Een samenwerking op maat

Ons team staat voor u klaar om u te helpen naar de juiste oplossing voor uw maatwerk vraagstuk

Meer Projecten

bekijk alle Projecten

Hart van Nootdorp

lees meer

Viertien Roosendaal

lees meer

The Urban Woods Delft

lees meer

Slotjes-Midden Oosterhout

lees meer

Natuurlijk Centrum Zuid Krimpen aan den IJssel

lees meer

Campus Easy Street Breda

lees meer

BIT klimaatprofessionals is onderdeel van

DWT Groep