Onze
werkwijze

Onze doelstelling is niet alleen te werken aan duurzame installaties, maar ook aan duurzame relaties. Inmiddels hebben we een kring van vaste opdrachtgevers hebben waar wij al jaren mee samenwerken. Samen met deze opdrachtgevers hebben we diverse mooie projecten gerealiseerd.

1. Advies

Geen enkel project is hetzelfde. We denken daarom mee en adviseren welke installaties en techniek het beste bij een bouwproject en binnen het financiële plaatje passen.
Om tot het meest duurzame en complete plan te komen, sluiten we graag aan bij het bouwteam. We brengen hierin advies uit over duurzame oplossingen, zodat de installatietechniek goed tot zijn recht komt. In dit voortraject gaan we graag in gesprek met de bouwkundig aannemer, architect en andere onderaannemers. We kijken dan samen naar het plan, om zo tot het meest optimale ontwerp te komen.

2. Design

De grootte van een woning of werkruimte, de ligging van het pand, de wensen van de toekomstige gebruikers, regelgeving en de vraag van de opdrachtgever; dit zijn allemaal factoren waar we rekening mee houden bij het maken van een plan. Elk project vraagt om een kritische blik op welke warmtepomp, ventilatie, vloerverwarming en eventuele koeling nodig is. De calculator en technisch engineer van BIT maken in het voortraject een plan voor de installatie, dat ook binnen het financiële plaatje van het project past.

3. Engineering

Van een offerte naar een volledig uitgewerkt plan. Dat doen we in de engineering fase. Tijdens deze fase maakt de tekenaar een gedetailleerd plan voor de aanleg van ventilatie, vloerverwarming, warmtepompen en de bijbehorende kanalen. De wensen van de toekomstige gebruikers, de opdrachtgever en de nieuwste technieken zijn altijd leidend. Bijna alle tekeningen maken we in Bim in 3D. Deze werkwijze geeft een compleet beeld van de installatie(s). Eventuele uitdagingen kunnen daardoor vooraf gesignaleerd en opgelost worden.

4. Installatie

Een team van ervaren monteurs brengt de gemaakte tekeningen tot leven. Zij installeren de ventilatiesystemen, verwarmingsinstallaties en koelsystemen in de gebouwen, geholpen door de 3D-tekeningen op tablet of telefoon. Om de laatste technieken en duurzame oplossingen toe te kunnen passen, worden onze vakmensen continu bijgeschoold.

5. Service

Ook na de oplevering kan een beroep gedaan worden op onze diensten. De nazorgafdeling staat zeven dagen per week klaar voor het oplossen van storingen en andere hulpvragen (tijdens de garantieperiode van twee jaar en drie maanden).
Na de garantieperiode is het aan de eindgebruikers om een onderhoudscontract af te sluiten bij een servicebedrijf.

Een samenwerking op maat

Ons team staat voor u klaar om u te helpen naar de juiste oplossing voor uw maatwerk vraagstuk

BIT klimaatprofessionals is onderdeel van

DWT Groep