Pauwmolen Delft

Elke studio is voorzien van vloerverwarming en een eigen thermostaat. Daarnaast plaatst BIT warmtemeters in de studio’s, zodat de gebouweigenaar op afstand het energieverbruik kan uitlezen en met huurders kan verrekenen.

Op loopafstand van de Technische Universiteit Delft werkt BIT mee aan de ontwikkeling van een studiocomplex voor studenten en starters. Het complex, Pauwmolen Delft, bestaat uit 285 studio’s verspreid over zeventien verdiepingen. Deze opdracht is het resultaat van een nauwe samenwerking met de Nederlandse Bouw Unie.

BIT installeert in het gebouw de verwarmingsinstallaties, bestaande uit een hybride systeem met een collectieve lucht/water warmtepomp, back-up CV-ketels en vloerverwarming. Als ventilatiesysteem installeert BIT decentrale WTW-systemen in de studio’s, de ventilatie voor de algemene verkeersruimtes en de parkeergarage.

Carrier lucht/water warmtepomp

Voor het verwarmen van de studio’s installeert BIT een Carrier lucht/water warmtepomp. De warmtepomp levert ongeveer 80% van de jaarlijkse energie voor verwarming op een duurzame manier voor het hele gebouw. Bij de installatie ook wat uitdagingen kijken. “Vanwege de hoogbouw is de druk in de installatie een belangrijke uitdaging voor ons”, vertelt Jean-Pierre, projectleider. “De warmtepomp installeren we op het dak van het gebouw en de technische ruimte in de kelder.”

Daarnaast installeert BIT drie back-up CV-ketels in de kelder, zodat de woonruimtes ook bij extreme kou of een storing voldoende warm kunnen blijven.

Individueel WTW-ventilatiesysteem

Bij iedere woonruimte installeert BIT een individueel WTW-ventilatiesysteem. Dit is het innovatieve ClimaRad systeem die de bewoners zelf kunnen bedienen. Het compacte systeem zorgt voor een reductie van de collectieve kanalen in het gebouw.

Naast dat het weinig ruimte in beslag neemt, is het ook een heel innovatief ventilatiesysteem. Jean-Pierre: “ClimaRad meet met een sensor de hoeveelheid CO2 en vocht in de studio. Hoe meer mensen zich in de ruimte bevinden, hoe harder de ventilatie-unit gaat werken. Dit is allemaal om een gezond binnenklimaat te creëren.”

Om de collectieve installatie gemakkelijk op afstand te kunnen monitoren en beheren, heeft BIT het Gebouw Beheer Systeem geïnstalleerd. Bij een eventuele storing krijgt de beheerder van de Pauwmolen hier ook een melding van.

Parkeergarage

De bewoners van het studiocomplex kunnen ook hun auto kwijt in de parkeergarage van het gebouw. In een ruimte waar zoveel auto’s samenkomen mogen goede ventilatie en gasdetectiesystemen natuurlijk niet ontbreken.

Daarom installeert BIT in samenwerking met HC PS het ventilatiesysteem, de CO/LPG detectiesysteem en brandmeldinstallatie.

Array

Array

Array

Een samenwerking op maat

Ons team staat voor u klaar om u te helpen naar de juiste oplossing voor uw maatwerk vraagstuk

Meer Projecten

bekijk alle Projecten

Parck Warande Oosterhout

lees meer

The Urban Woods Delft

lees meer

Het Bolwerk Klundert

lees meer

Hart van Nootdorp

lees meer

Viertien Roosendaal

lees meer

The Urban Woods Delft

lees meer

BIT klimaatprofessionals is onderdeel van

DWT Groep