Campus Easy Street Breda

In opdracht van aannemersbedrijf Van Agtmaal BV uit Oudenbosch heeft BIT vanaf 2011 tot 2013 de installatiewerkzaamheden voor de verwarmingsinstallaties in het project “Easystreet“ in Breda verzorgd. Dit gebouw bestond uit totaal 366 appartementen waarvan 244 stuks startersappartementen en 120 stuks studentenappartementen.

De installatie bestaat uit een zo genoemde bivalent systeem, bestaande uit 1100kW aan hout pellet verbrandingsketels (biomassa) in combinatie met 700kW aan gasgestookte CV ketels. Destijds was dit de GROOTSTE biomassa installatie voor een woongebouw in Nederland.

BIT heeft de complete opwekking verzorgd bestaande uit 2 houtpellet verbrandingsketels compleet met automatische brandstoftoevoer vanuit houtpelletbunker en rookgasafvoersystemen met fijnstoffilterkasten. Als Backup waren er zeven gaswandketels voorzien compleet met rookgasafvoersysteem en alle benodigde appendages en toebehoren.

Vanaf de centrale opwekkingsinstallatie heeft BIT de complete distributie van warmte verzorgd naar alle appartementen waarin afleversets met warmtemeters zijn geplaats en vervolgens het afgiftesysteem (bestaande uit radiatorverwarming) door BIT is verzorgd.

Array

Array

Array

Een samenwerking op maat

Ons team staat voor u klaar om u te helpen naar de juiste oplossing voor uw maatwerk vraagstuk

Meer Projecten

bekijk alle Projecten

Parck Warande Oosterhout

lees meer

The Urban Woods Delft

lees meer

Het Bolwerk Klundert

lees meer

Hart van Nootdorp

lees meer

Viertien Roosendaal

lees meer

The Urban Woods Delft

lees meer

BIT klimaatprofessionals is onderdeel van

DWT Groep